Friday, 30 December 2011

2012 Just Around The Corner ! Muahah

Korang, tolonglah click churp2 kite yg baru buat kat sidebar tu , hehe :) duit korg dah banyakkan, so, my turn pulak :) hehe , TQ

Holaa , I'm back with new entry ! hehew :) Korang , ishh , kejap jek dah 30hb , esok 31 then tulat 1st JAN 2012 ! . ohh tidak ! haha . You know why i said NO ?! becausee 2012 is the year that i'm SPM candidates . aduhaii , macam tk ready jekk ! 10 subject tuu.  LOL. Aku harap, aku dapat study betul2 n tkde main2 dah . huhh, risauuu~ Wish me LUCK yeahh ! ILY lahh ! <3 hehe

Guys , tadi check berat blog ! u know how ? *eksaited* hee


Tapi , check lagi sekali ini pulakk

Yg ke-3, load time pn lain, size and average same je . aishh . fening aii :P But, happy jugak lah , blog aii tk berat sangat, blog korang mesti lg ringan kan ! huhuu .

Anyway, sambung cite 2011/2012 k . I'm happy along this 2011 . I have my 'gile2' friends in my class , especially my best friend Firdaus a.k.a staom yg always ade jek kerenah dye yg mmbuat orang ketawa and others. I love all my friends .
Inilah mereka and Staom :)

Staom is yg comel+cute tu haa, (mesti bangge lau bace) huhu

haa , ni lagi . heee :)

But ! huuu :( sedeh2 . Tadi pi daftar pastu cikgu n kawan yg lain cakap maybe for next year (Form5) dh tk 1 kelas dahh :( Kami berpecah . Yang peliknya Staom tu pun boleh turun kelas,, WTH ?! huhh , tk tau la cikgu nk wat camne sebenarnya . haihh , Sabar jelaa . Harap2 Cikgu akan ubah balik . Then , my class will be cheerful like before . uhuhu :)

macam2 gelagat :P

Love you all lahh ! :) sorang teselit cina . huu . 1 malaysia, India jek tkde.

I want my 4Science3 !!

Tuesday, 27 December 2011

Segmen Bloglist X-Change and Review Ur Blog by Kiz !

(Click Banner if u want 2 join)

Okeyy, let's join guys . ni kire two in one lahh . haha
Blog Xchange n review :) mcm best kan !
Syarat2 pun simple jek . i loike :)

Untuk Bloglist Xchange ni, Kiz akan terjah blog kite.
Then , kalau link Kiz ade di blog kite, Kiz akan letak link kita di blognya yeah !



Haa, now untuk Review Our Blog pulak ! :)
Syarat2 lebih kurg sam jek yeee .

Untuk ini pulak like this ,
1. Kiz akan pilih 2 blog untuk direview tiap-tiap minggu secara random
2. Lepas review Kiz akan inform kat ur blog yang blog korang terpilih.
3. Dalam segmen Review tu nanti, Kiz akan buat rating based on 3 category:
a. Blog Design ( design blog korang )
b. Blog Content 
c. Cara penulisan

Soo, let's join ! mudah jekk :) TARIKH TUTUP: 12 JAN 2012


P/S : Kiz , kamu punya link at my LINKs at navigate yea:)

Monday, 26 December 2011

1st GA by Anis and Aina

http://1.bp.blogspot.com/-AqvjeiiIr4w/TuIcPIDEcJI/AAAAAAAAACo/KuqTQucuWDk/s1600/39rGI.png
Click banner !

Okehh ! nak joinn ! Fuhh , dah nk tamat dah GA ni wehh ! :)
Haha , terlambat siket . harap2 bertuahh , I'Allah ..
Hadiah besttttt !

Tarikh tamat 27 ! hahak

Tag

1st GA Lily Butterfly

Click banner kalau nk join yeah !

Okayy , kali ni nak join lagi ! sebab.... 
hadiahnye bestt ! ade perfume RM150! :)
suke3 . so , let's join :) kalau lah menang bersyukur sgt lah kn . hee

tags

Friday, 23 December 2011

Contest My Forever Captcha

(Click banner ! )

Okayy , saya join ni taw ! this is our picture

okayy , saya kenal kan ye .
Dari kiri atas: Eka , Me(Zarith), Nasha, Syeda
Dari kiri bawah: Intan (now, not so best fren lahh), Nadia Amira, Nadia Fatin, Syahmina

Mereka semua my BFF ! kenal sejak sekolah rendah . and until now kami berhubung smaada contact by fon or FB teteap lah contact kan . hee . Boleh dikatekan every year kami gi beraye bersama tau walaupun sekolah menengah kan dah lain2 tetap jumpa . kiranya segala aktiviti dirancang bersama .


Haaa, ni kenangan lah ni ! hee . kenangan kami first time pergi bandar Muar naik BAS ! hhaha . Gambar ni mase tunggu bas laa . haha ! Bukan dalam gambar ni jek yang pergi taw . ade lagi.. huhu, sangatla best n kelakar punn ye . in my memories :)
sayang mereka !


Haa , ni BF a.k.a sepupu jugak yang paling rapat . hehe:)
Kemana2 kami berdua . cerita masalah pun berdua jugak :) senang susah dengan dye lahh .
Kami like twins rite? hahah . Gambar ni semasa di PD :)

Persamaan: Mate kami sepet okehh! n ke'comelan' . hahak ! Berdua Bersatu. llalaalala~
Perbezaan: sekolah kami berbeza. LOL. tak dapat nk satu sekolah . huhu
Itu sahaja lah yek :)

Tags

End Year Mega GA 2011 :)

(Click kat banner taw !)

Senarai sponsor (ada 30 kesemuanya)  :
JOM JOIN !

Tags

Mega GA by Cik Bunny !

(Click banner lau nak join ! )

Sponsor by : (UPDATED)



Tag

Jom Le Join ! huhu. Hadiahnye best woo

Thursday, 22 December 2011

Contest My Blog Awesomelicious

http://1.bp.blogspot.com/-hnCe6Oy7TQw/TulbQlCUWDI/AAAAAAAABCA/WiLpLj1y6j8/s1600/banner.png

(Click banner 4 Join ! )

Okayy , jum lahh join ! Aku ni men join jekk. Try and error ! hahaha .
Kot2, ade rezeki kan . hmm . JOM JOIN ! Click banner utk tahu yg selanjutnya k ! :)

Tags



Neko-Chan's Blog Review

(Click banner 4 join)

Hyepp korang ! I join nihh . huhu . Maii lah join jom
Bagi sokongan kat adik kite nihh . hehe :)

Syarat-Syarat

  • WAJIB follow blog ini dan ini, dua-dua blog Syaz.
  • Like fanpage blog ini --> Neko-chan's.
  • Buat post bertajuk "Neko-chan's Blog Review".
  • Letakkan banner comel ni dan linkkan ke segmen ini.
  • Letakkan link entry ke bahagian komen.
  • Link macam ini tidak diterima. eg = http://blogakuhebat.blogspot.com/
  • Link di Cbox pun x diterima.
  • Boleh tolong tak? Klik iniiniiniini dan ini. Thank you.. 

Saturday, 17 December 2011

Baby Cute Contest !

ASSALAMUALAIKUM

(Click banner 4 jojn ! )

Hyee all. JOM joinn Baby Cute Contest ni . hehe
Saya nak join sebab i have my cutest niece . wee ~
Baby semua comel kan . mane tau rezeki . :)


syarat -syarat penyertaan :

1. Terbuka kepada baby yang berumur dari 1bulan ke 2tahun.
2. Sila Letakkan banner contest di sidebar blog anda dan entry anda.
3. Anda hendaklah menjadi Follower blog BAJU BABY ATAS RAK
4. Buat entry tentang contest ini dan link back ke entry ini.
5. Sertakan sekeping gambar sahaja dalam entry anda.
6. Terbuka kepada anak sendiri/ anak saudara / adik anda. 
7. Anda dikehendaki menawarkan hadiah yang bakal dimenangi didalam entry anda.
7. Sila nyatakan nama anda,nama baby dan tarikh lahir baby.
8. Anda mesti TAG sekurang-kurangnya 4orang untuk join contest ini.
9. Tinggalkan link entry anda di kotak komen.


THIS IS MY NIECE
Nama 0wner Blog: Siti Zarith Sofiah
Nama Ibu Baby: Siti Zahariah
Nama Baby: Nurul Fathiah Binti Armizan
Tarikh Lahir Baby: 30 JUN 2011


Hadiah yang bakal dimenangi :
Pemenang Tempat Pertama (owner blog) :

jika pemenangnya lelaki,
Akan menerima SEHELAI T-SHIRT HATE HERO.

 jika pemenangnya perempuan,
Akan menerima SEHELAI DRESS + SEHELAI SHAWL. 



Pemenang Tempat Kedua (owner blog) :

jika pemenangnya lelaki,
Akan menerima SEHELAI TSHIRT BAND untuk peserta lelaki.

 jika pemenangnya perempuan,
Akan menerima DUA HELAI SHAWL untuk peserta perempuan.

*pemenang hanya seorang*
*kalau perempuan dapat hadiah untuk perempuan..dan sebaliknya...harap maklum*

Pemenang tempat pertama (baby) :

Akan menerima 2HELAI ROMPERS + 2 PASANG BURSHA + 1PASANG TIGHT


Pemenang Tempat Kedua (baby) :

Akan menerima SEHELAI ROMPERS +1PASANG BURSHA

Tarikh tutup : 8 Februari 2012

p/s: Tags all bloggers a.k.a my followers yg nampak entri ni .




Wednesday, 14 December 2011

Ombak Rindu ~ Lalalala

ASSALAMUALAIKUM

Hyeee korang ! haha . Nampak aku tulis ape tuu? OMBAK RINDU . Haa, korang dah tengok? Aku belum punn sebenarnya . Muahaha . Kesian aku . Mase tu pun  baru first time gi Kat BP . Haha . Kalau mak tau dye memang bising . hakikatnye memang dye dah tau . hua3 . Dye takut anak dye dalam tu ape2 jadi nanti .

So, amacam? Best tak cite Ombak Rindu tuu ? Lau dalam Novel memang lah Best, sedih, romantik dll kan . huhu. Hariz, Izzah , Mila, Datuk Sufiah, Pak Dollah, dan lain2 . yuhuuu . Mane aku tau? Dah bace ke?? 
Yup , aku tengah membacanye . Lagi sikit jek nak abis . Takpela, korang pi wayang aku duk umah bace Novel dye . huhu :)

Novel tu aku punye sendiri tau ! heheww :) I baru beli . huhu . Beli kat R&R Ayer Keroh lagi youuu . huahuahua . Punye lah jauh kan . Actually mase nak pi KL aritu, singgah R&R . Tengok kat dalam ade novel2. Mule2 tak pe rasan ade novel Ombak Rindu, tengok lagi sekali, ade ! Tinggal satu jekk beb !
soo, ape lagi , BELI lahh ! weee~ :D

muehehe :) this is mine :D

Nah ! aku bagi ombak kat laut sekali haa , hahaha

Actually, ni kat PD lahh :) singgah jumpe sedare a.ipar jap

Gi singgah kat sini lahh :) yang tempat arwh faizal yusof berlakon tuu

k, done ! :)

Tuesday, 13 December 2011

SRS's Sports Day ! :)

Assalamualaikum !

Hyee korang ! haa, actually nak cite pasal Sports Day kat kampung Hari Ahad kelmarin . huhu . Besttt ! walupun actually aku tengah sedih n agak berjauh hati . :( But ,Happening la kan aritu. hoh0 . Name pun diadakan di kampung sendiri ofcoz lah kami banyak menang ! . hehek
Banyak lah acara yang di pertandingtkan :)

Kampung aku ni agak aktif bende2 macam ni. Setiap hujung tahun mesti ade . Akan datang insyaAllah, akan ade kompleks sukan ! yeayyy ! haha.

Kami menang tarik tali , Bola Sepak Parit Raja Sari A , yang ingat n pasti tu lahh yg kami menang . yang lain ade jugak tapi ade yg no.2, no.3 . Contohnya Bola Sepak for Junior lah dorang dapat num3 n 4 . They are so awesome especially yg main bola tuh haa . ehhe.

You know what, kat kampung aku tu ade klon sebijik macam Apek a.k.a KFCM penjaga gol kebangsaan kita tuhh . haha . baru terperasan yang dak kampung aku ni macam dye . terutamanya cara jalan lah ! haha . sebijik ! tak dapat di nafikan lagi dahh . Sepupu aku pun setuju . haha ! nak tengok? jom layan sekali gambar ni ! :)

Haa, ni lah final . biru tu team kami PRS . yg aku kate mcm Apek tu
hujung sekali yg diri warne biru taw ! huhu nak jelas click lahh pic tu :)
Parit Raja Sari-Parit Ulu

Haa, tu ha yg salam tu mcm Apek . haha ! Dye pun actually
ex-JJ iaitu skolah sukan le jugak . ramai gak yg skolah tu ,
termasuk abang ku . yg berseluar kelabu . haha

Sukenyee, haha ! tu ha mukenye jelas sikit kan . huhu.
yg sebelah dak angkat tangan tu, tu lah dye . Kat cnie kebanyakan sedara aku smua
Hahah

Yang ni sedara aku jugak dye lah yg bg first goal . huhu, tak pdn rendah.
haha, Adik dye, (bawah ni) . Adik dye pun skolah JJ tu jugak. dah banyak wakil
dah , mase gi kelantan n mane2 jek . LOL

See? ni adik dye, huhu. Dye pulak gol kan utk yg ke2 mase final.
Pic ni mase separuh akhir.

Ni anyam ketupat utk kaum wanita

Tarik tali ! iyahhhhh ! haha, yg kedua lagi dpn tu abg aku.

Haha , yang diri tu penjual. dorang share2 duit taw .
dye tu adik beradik gak dgn baju biru .

Para2 urusetia dan RELAku pujuk . haha :P

Hadiahnyaaa ! :)

Okayy, dah la tgk pic yea . huhu . haa, ade 2 org dapat anugerah khas tw ! Anugerah khas sebab wakil bola sepak bagi Muar dan Johor . Budak sekolah rendah lagi . Yang sorang tu sepupu aku, ayah dye pakcik akulah, pengadil . Anak2nye mestilah kaki bola gak kan . Yang Johor tu sedara kot . haha  Dak kampung aku gak . Bangge2 ! hahah. 
p/s: Cabutan bertuah number aku naik woo ! num123 ! huhu . dpt hamper :)

Contest Blog paling Ohsemm

Assalamualaikum !



Syarat- Syarat :


2 ) Letak Entry Ini Dalam Post Blog Anda


4 ) Letak Banner Dalam Post ( Wajib )

5 ) Tag 2 Orang Kawan Bloggers ( Pastikan Mereka Tahu )

6 ) Letakkan Entry Anda  Di Komen

7 ) Pemilihan akan diadili oleh saya..

8 ) Tarikh tutup 20.12.2011

9 ) Tekan Sini 

Tags

End Year GA

                                                             (Click banner 4 join)

Okayy , aku join lagi nihh. ade sorang adik nie tag, so join jelaa . :) Banyak dah join ni . huhu .
Try jelaaaaaa . JOM JOIN !

Tag
Caca
Pqah

Thursday, 8 December 2011

1st GA by Ina & Nadiah

Assalamualaikum

(Click banner 4 JOIN)

Eh, korang, tengok ?! aku asyik join jekk kan . kan aku kate, 
saje2 mane tau dapat ke , just Alhamdulillah . N bagi sokongan kat adik ni lahh:)

Prizes
First: Topup RM 15+ Header + Full Edit Blog
Second: Topup RM10 + Edit full blog (tak termasuk header)Thitd: Topup RM8 + HeaderAina- 3x Doodle
Qistina- 3x header

The Ultimate YEAR END GA By Nisa Kay

ASSALAMUALAIKUM

(Click banner 4 join)

Heyy2 ! , haaa ! aku join lagi segmen sis ni :) Jom la join,, agak2 bernasib baik, hadiah dye agak lumayan woo . Jom ! Aku mencuba, dan mencuba. kot2 ade 'luck' untuk kali ni walaupun sebenarnya peluang sangat tipis ! err , memang takk lah kan . haha . banyak kali tak menang2 . huhu . wtever =,= . Dan pemenang akan diambil secara random okehh :)

Senarai Sponsor ! Banyak wehh :)




 
All Right Reserved To Me. Edited By NabilaMedan.