Friday, 7 June 2013

Officially Pra-U's Student

Hello,Holla,Hallu ! Haihaihai to all of my awesome friends! We met againnn.. Honestly, I miss my blog so much and ofcourse kalian semua yang sudi membaca, follow-memollow blog saya ni. Terima kasih, Thank You, Syukran lah ye ! hehehe ..
Ok ok ok.. Go through my 'story' .. Haa.. Kawan saya yang batch '95 tu mesti dah further study kan! yang pegi UNITEN lah, UTP, UPNM, UiTM, UNISZA and so on.. Dan tak lupa juga yang masuk Matriks and Form6 a.k.a Pra-U.. Tahniah yang telah melanjutkan pelajaran ye! and Good Luck ! Do your best! Saya pun sebenarnya tergolong daripada yang saya sebutkan tu. Saya sambung Form6 di sekolah saya, SMK Tun Dr Ismail.
Pada mulanya, saya just nak daftar jelah sambil menunggu panggilan UPU dan keputusan daripada IPG.. Bila dah kelua semua tu, UPU yang panggilan Universiti2 saya tak dapat dan IPG juga begitu. Then check Politeknik premier, saya dapat! After that, saya fikir2, banding2kan kelebihan dan kelemahan, minat saya, dan sebagainya.. Keputusan saya ialah teruskan pengajian saya di tingkatan 6! Alhamdulillah saya juga dapat sokongan daripada keluarga, akak ipar saya yang cikgu pun galakkan. Lagi2 selepas saya diterangkan tentang Tingkatan6 ni. Memang salah satu jalan yang terbaik lah. InsyaAllah..
Hopefully saya dapat buat yang terbaik. Maklumlah Form6 pun macam U jugak sistem dia. Dah pakai Sem2 ni.. Kami ada 3sem sahaja. Pengajian Ting.6 memakan masa 1Tahun setengah sahaja. Kami tiada PTPTN tapi kami dapat Biasiswa bagi yang layak! Alhamdulillah! Pada yang dapat PTPTN selamat membayar hutang untuk akan datang! NgehNgehNgeh :P
Saya ambil course Ekonomi ye.. Subjek-subjek nye Pengajian Am, Ekonomi, Geografi dan Seni Visual. Sem2 Kami ada PBS !! OMG.. harap sangat PBS membantu kami dan dapat buat yang terbaik! I'Allah!
Large
Everyone have their own ambition right? So, we should hard working for it and make it come true !
8m3h_large

Ha, Bytheway, mari menjamu mata tengok gambar kami before the school holidays :)

thats all.. TQ !

I need to study to get a good job and enough money to make my dreams come true ! and one day i want to honestly say, " I MADE IT " !

3 comments:

  1. Selamat belajar kembali. Study leklok ye jangan berangan! Hehehe

    ReplyDelete
  2. Hai..
    Salam kenal.. =)

    Jangan lupa follow sy balik ye..
    Kalau sudi singgah-singgah lah dkt page AZ Collection..
    Mcm-mcm pilihan peplum ada,barangan kesihatan pn ada..
    Nak tempah KRAF FELT pn blh..
    https://www.facebook.com/pages/AZ-Collection/199515420202002

    Nak mintak tlg LIKE page blh? Thanks.. =)

    ReplyDelete

Assalamualaikum ! Silalah comment :)

 
All Right Reserved To Me. Edited By NabilaMedan.