Thursday, 16 February 2017

One Year Laterrrr :D

Alhamdulillah masih panjang umur dan sihat serta diberi kesempatan nak jenguk blog yang dah lama sangat tak tengok. hahaha! Kalau rumah, dah macam-macam 'ada' kat dalam rumah tu kan. Jengjengjenggg !

Selama setahun lebih senyap ni, alhamdulillah manusia yang bernama SZS ni panjang umur and dapat sambung study. Alhamdulillah syukurrrr..



Ok, nak cerita sikit lah pasal sambung study ni. Dulu dapat keputusan UPU dapat kat UMK nun.. Jauh kan?! Course Bachelor of Creative Technology (Industrial Design) with Honours gituu,, haha, Honestly hati memang sama ada UPSI or UITM sebab itu antara pilihan utama dengan matlamat nak capai cita-cita sebagai Guru gitu. hahah. Tapi sekali keluar result, dapat pilihan ke-8! Kalau dapat macam tu apa awak2 semua rasa. memang down gila la kan!



Nak dijadikan cerita masa interview kat UPSI, ada 6 orang termasuk saya. Then, saya sorang yang tak dapat, mahu tak kuciwa nya diri ni. huhuhu 😞😞 Memang menangis and rasa kecewa lah time tu.
Puas saya tanya pendapat family, sepupu and kawan2. Oh, saya tak tanya cikgu2 Form6 pun masetu sebab takut, dan dapat agak mesti dorang suruh pergi je. Hahah.. Then dipendekkan cerita, setelah kecewa dan dapat nasihat dr Mak, cuba istikharah and doa sama ada nak tolak atau pi je UMK tu. Maka saya decide dan nekad untuk tolak !

So, bulan 10 or 11 tak ingat, saya try apply for second intake untuk UiTM. Dan sudah semestinya pilihan pertama letak course berkaitan education. Nak apply UPSI juga tapi tak tahu lah kenapa masa tu upsi tak buka banyak course and i'm sooo upset. Memang sungguh tak ada rezeki nak sambung kat UPSI. huhuhu 😢

Makanya, berkat kesabaran, dan doa semua orang Alhamdulillah i got place in UiTM, Bachelor of Education (hons.) in Art and Design Education (4 year degree programme). Art? hahah.. memang kuat betul jodoh dengan Art walaupun cuba elak. kahkahkah !


Then, daftar on February 2016 masa tu. I'm trying to in love and niat kerana Allah lah belajar ni ya adik2.. heheh. Sekarang ni nak masuk second year (part3) sudah. Alhamdulillah setakat ni masih gigih dan dapat harungi cabaran dalam course ni yang mana nak kena balance art and at the same time subject2 education. 😊 Doakan ya semoga berjaya dunia akhirat ! and berjaya jadi seorang guru kepada anak-anak awak semua. hehehehe.

Next entry, In Shaa Allah saya share tentang course saya and kehidupan di UiTM Puncak Alam 😆

See ya. 

2 comments:

Assalamualaikum ! Silalah comment :)

 
All Right Reserved To Me. Edited By NabilaMedan.